Wag the Dog (1997)

Wag the Dog, alltså. Om ni någon gång undrat vad som menas med att bygga ett luftslott så kommer ni efter den här filmen aldrig mer ens fundera på vad det kan vara. Likadant när det gäller att producera en så kallad ”vit” lögn, det kommer inte vara några problem efter att ha gett den här rullen ett par minuter.

Hunden viftar på svensen men här är det alltså svansen som ska vifta på hunden. En ganska bra beskrivning på en helt fantastisk story kring hur ord kan förändra verklighet. Halvtaskig avslutning men det går inte att ogilla gänget som har till grunduppdrag att skydda presidenten från att hans lilla sexaffär kommer ut ordentligt i media. Lösningen? Tjao.. svårt att kalla det lösning men man startar i alla fall krig mot Albanien och skyddar sig mot kärnvapenattacker från Kanada. Eller?

En fantastisk film som sagt och den belönas med ett relativt högt betyg, bland annat symboliken i filmen är underbar. På minuskanten hittar vi det sedvanliga tempot som kunde ha skruvats upp en smula samt att det kanske spårar ur lite för lite ibland, faktiskt.

Wag the Dog (1997): 6/10 på IMBd.

Om M

Tittar inte på film.
Detta inlägg publicerades i Recensioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Wag the Dog (1997)

  1. aisha skriver:

    Härlig blogg!

Lämna en kommentar